• +32 03 866 23 23
  • info@bodycoating.be

Wat is IGL

Waarom koos bodycoating voor IGL?

Om detailling in zijn geheel te kunnen aanbieden, heeft Bodycoating er voor gekozen om ook de ‘lakverzegeling’ aan te bieden in de vorm van IGL Coatings.  Met deze coatings brengen wij een semi-permanente lakverzegeling aan die lak optimaal gaat beschermen tegen weersinvloeden en veroudering.  Wij spreken niet over ‘microns’, maar over het opwaarderen van de hardheid van de lak.

Eén auto = één coating kit.  Wij garanderen dat wij per auto één complete coating kit (200 ml product) verbruiken, zodat de lak op uw auto optimaal beschermd is.  Zo mag u er gerust van zijn dat elke coating voldoende dik wordt aangebracht.  Elke coating set wordt bovendien online geregistreerd per voertuig, zodat het opsparen van restjes (wat helaas gebeurd bij detaillers die het niet zo nauw nemen) onmogelijk wordt.

Eén coating = 4 nieuwe doeken.  Wij garanderen dat wij per coating één doek/spons gebruiken voor het ontvetten van uw wagen, een verse doek/spons gebruiken voor het aanbrengen van de basislaag, een nogmaals een nieuwe doek/spons gebruiken voor het aanbrengen van de coating. Om alles af te werken en het residu weg te nemen, gebruiken wij opnieuw een nieuwe doek.

Eén coating = één behandeling.  Natuurlijk moet je je autolak na de coating met zorg onderhouden, maar ééns aangebracht behoeven de IGL Coatings géén ‘cure’ behandeling of na-coating (zoals bij sommige merken).  De lakverzegeling hard uit, en that’s it.  Onderhoud op de juiste wijze is natuurlijk wel vereist.

Auto gecoat = geen spot-repair.  Nadat je auto een lakverzegeling krijgt (hetzij IGL of hetzij een andere merk), moet je er rekening mee houden dat cosmetische schade herstellen NIET meer met spot-repair kan.   Spot-repair houdt namelijk in dat een schade zéér plaatselijk wordt hersteld en gespoten.  Na het aanbrengen van een lakverzegeling kan men enkel nog minstens per paneel gaan herstellen.  Let er ook op dat je nadien terug een coating laat aanbrengen.

We simply offer

the best detailing products

in the Benelux

logo-1-300x62

IGL Coatings is een producent van industriële coatings.
De oprichter was ontevreden over het aanbod van de hydrophobe producten in de detailling markt.
Hij begon in zijn labo ontwikkelingen te doen voor formules op basis van zijn behoeften,
en met de hulp van chemiereuzen als BASF, Bayer, Dupont werd de basis gelegd voor de huidige EcoCoat Series.

Sinds de wereldwijde lancering in 2014, is iGL vertegenwoordigd in 9 landen en groeit het gestaag.
Onze budgetten gaan vooral naar ontwikkeling en verbeteringen van de productlijn op basis van feedback van onze gebruikers.
IGL kiest haar eigen koers en durft beslissingen nemen.  Dat resulteert bijvoorbeeld in de ontwikkeling
van onze Quartz en Kenzo coating, maar ook in de het uitbreiden van het netwerk rondom ons.

Ons team werkt hard aan producten die veilig zijn en gemakkelijk om te gebruiken, ook voor u.
Zo verbetert ons marketingteam voortdurend onze merksetting, en zoekt onze chemicus naar nieuwe formules.
Achter de schermen werken we aan een vernieuwende logistiek, zonder aan service te moeten inboeten.

Bezoek onze internationale website

Ben je beniewd naar onze carrosserie afdeling?

Naast onze detailing activiteiten en onder hetzelfde dak, voeren wij ook alle carrosseriewerken uit. Wij zijn erkend voor alle verzekeringsmaatschappijen en bieden een hoogstaande kwaliteit met kennis van alle merken!